Начин на приготвяне
Пилешките пържоли се измиват много добре, като кожата не се отделя.
Подправките за Сувлаки се разтваря в олиото.
Прибавя се бирата, ракията и соевия сос. Разбърква се много добре.
Пържолите се поставят в стъклен съд и се заливат с маринатата Сувлаки.
Оставя се в хладилник за 1 час.
За картофеното пюре:
Лукът се почиства, измива и нарязва на тънки полумесеци.
Слага се в дълбок тиган с незалепващо покритие и се запържва до златисто на ниска температура за 20 мин.
Медът се разбърква с ябълковия оцет и се прибавя в лука, след като се запържи.
Прибавя се черният пипер и сол. Разбърква се много добре за 10 Мин.
Картофените люспи се разбъркват с водата, която се затопля до завиране.
Прибавя се карамелизираният лук заедно с мазнината. Разбърква се много добре.
Пържолите се изваждат от маринатата и се пекат на скара, като първо се поставят от страната на кожата.
Сервират се пилешки пържоли Сувлаки на скара с картофено пюре с карамелизиран лук.