Начин на приготвяне
Чушките се измиват, почистват се от семената и вътре се осоляват с щипка сол.
Тиквичката и морковът се белят, тиквичката се нарязва на малки кубчета, морковът се рендосва на едро ренде, лукът се нарязва на ситно, а доматът се обелва и също се нарязва на ситно.
Загрява се олио в тенджерка, запържвам леко лука, добавя се каймата и запържваме да стане на трохи. Овкусява се с чубрица, риган, кимион и прибавяме измит ориз.
След кратко сипваме всички останали зеленчуци, разбъркват се, добавям червен пипер и вода - малко под продуктите.
Оставяме на тих огън за 3 минути, изключва се котлона и под капак оризът набъбва, но не забравяйте и да разбърквате. С лъжичка се пълнят чушките, отгоре се поръсват с малко брашно и нареждаме в тава.
Останалата смес се разрежда с малко гореща вода, сол на вкус и лъжица олио. Сипва се при чушките в тавата. Печем пълнените чушки на загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза. Поднасяме с пресен магданоз.