Начин на приготвяне
Чушките се измиват много добре и се почистват от семките, като капачетата се отделят внимателно.
Сушеният лук и моркови се заливат с олио за 10 мин, след което се слагат в сгорещено олио да се задушат.
Оризът се измива много добре до бистра вода и се слага при зеленчуците.
Разбърква се 5 мин и се прибавя каймата. Разбърква се 10 мин, след което се прибавя червен пипер, черен пипер и сол.
Почистените чушки се пълнят със сместа. Пълнените чушки се поставят в тава с капак, като при липса на тава с капак се използва фолио.
Върху всяка чушка се слага капаче от почистените чушки.
Чушките с кайма и ориз се заливат с вода до половината на чушките.
Пекат се под капак или фолио 60 мин на предварително загрята фурна на 200 градуса.
Пълнени чушки с ориз, кайма и сушени зеленчуци се сервират с кисело мляко.
Коментари