Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с кайма и тиквички

Пълнени чушки с кайма и тиквички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Пълнени чушки с кайма и тиквички
Снимка: Мария Симова
1 / 6
06/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Тайната на сочната плънка за пълнени чушки - добавете тиквички"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 бр. за пълнене
  • кайма - 500 г
  • ориз - 200 г
  • тиквички - 1 бр. средно голям
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • риган
  • черен пипер
  • магданоз
  • вода - 1500 мл
  • запръжка
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от дръжките и семената. Нарежете лука на ситно, а тиквичката и моркова настържете на ренде.

В тиган нагрейте олио и запържете лука, тиквичката и моркова до омекване, добавете каймата и настъргания домат и запържете за 10 минути на умерен огън.

Добавете предварително измития и прецеден ориз и запържете за кратко. Премахнете готовата смес от огъня и добавете червен пипер, риган, магданоз, черен пипер на вкус и яйцето, разбъркайте бързо и енергично.

Напълнете чушките със сместа, а отгоре за капаче нарежете тънки филийки от почистен картоф.

Подредете чушките в тавичка и налейте около 1500 мл посолена на вкус вода, покрийте тавата с фолио и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за 1 час.

За запръжката в тиган нагрейте олиото и добавете брашното, запържете за кратко и добавете червения пипер.

Извадете тавата и отстранете фолиото, залейте пълнените чушки със запръжката и запечете за още половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е наистина страхотна. Аз добавих и два пълнени домата. Запръжката направих със зехтин. Получи се превъзходно летно ястие!
12.08.2019 21:01