Начин на приготвяне
Първо изкиснете заешкото месо, след което го оставете да се отцеди хубаво и смелете на машинка за кайма с малко сланина. Ако нямате сланина, трябва да добавите повече олио при пърженето.
Почистете семената на чушките, запържете лука с каймата, добавете червения пипер и ориза. Пържете така за няколко минути, след което сипете доматения сок и малко вода.
Когато поври всичко и оризът е полусварен, добавете нарязаните чери домати и магданоз.
Със сместа напълнете чушките, сложете ги в тава и сипете 2 чаши вода. Печете във фурната до запичане, може да ги обърнете, за да се запекат и от двете страни.
Разбийте яйцата с млякото и брашното, когато изкарате чушките от фурната, извадете 2 от тях, за да се освободи място и по-лесно да взимате от бульона и да смесвате със млечната смес.
Страхотни пълнени чушки по традиционна българска рецепта!