Ретро сладкиш Ябълкови квадрати

15/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф853488327
"Ретро сладкиш, който няма аналог, защото всяка хапка ни връща към детството"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 217
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа нарежете студеното масло на тънки резени и добавете брашното, захарта, настърганата лимонова кора, бакпулвера, млякото и жълтъците, замесете гладко тесто.

Разделете тестото на две равни части, увийте ги поотделно в стреч фолио и ги поставете в хладилник за 2 часа да престоят.

През това време си направете плънката, като почистените от корите ябълки нарежете на тънки филийки.

Поставете ги в тенджера, залейте ги с лимоновия сок, добавете захарта, ванилията и разбъркайте внимателно. Поставете тенджерата на котлона и задушете плънката за около 5 минути на слаб огън.

Свалете тенджерата от огъня, добавете стафидите и канелата и разбъркайте внимателно.

Загрейте фурната на 180 градуса. Постилете правоъгълна тава с хартия за печене, разстелете едната част от тесто върху нея на кора и поставете тавата в нея и запечете за 10 минути кората до полуготовност.

Намажете я със сладкото и поръсете с половината количество орехи. Върху тях разстелете равномерно поохладената ябълкова плънка и поръсете останалите орехи върху нея.

С ренде настържете втората половина тесто върху сладкиша равномерно. Поставете тавата отново във фурната и допечете сладкиша за още 40 минути.

Извадете изпечения сладкиш, поставете го заедно с хартията върху скара да се охлади напълно. Нарежете го на квадрати и обилно поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар