Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ретро Сладкиш Агнеса

Ретро Сладкиш Агнеса

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Ретро Сладкиш Агнеса
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
15/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Един толкова вкусен сладкиш винаги ще е на мода, винаги"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • белтъци - 4 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 1 чаена чаша
  • брашно - 1 чаена чаша
  • орехи - 200 г
  • За глазурата
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 1 чаена чаша
  • коняк - 1/4 чаена чаша
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Белтъците се разбиват със солта на плътен сняг. Маслото се разбива със захарта, трябва да се получи хубав крем. Добавят се смлените орехови ядки, брашното и разбитите белтъци.

Сместа се прехвърля в тавичка, върху хартия за печене. Пече се на 180 градуса за 20 минути.

Глазурата се приготвя, като жълтъците се разбиват на водна баня, като постепенно се добавя пудрата захар.

Прибавят се конякът и ванилията. Горещият сладкиш се залива с глазурата.

Хубаво е сладкишът да престои 24 часа преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: