Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на дребно, а доматите на кубчета. Загрейте зехтина и запържете леко лука.
Добавете каймата и чесъна, гответе докато стане на трохи и промени цвета си (около 10 минути).
Добавете нарязаните домати и пикантната подправка. Пържете още около 5 минути.
Отстранете от котлона и оставете да се охлади. Настържете чедъра или кашкавала.
Добавете по-голямата част, като оставите малко за поръсване отгоре.
Срежете чушките през средата и почистете семките. Напълнете ги с плънка и подредете в тава за печене.
Поръсете пълнените чушки отгоре с чедър или кашкавал. Запечете във фурната за 25 минути на 180 градуса в загрята фурна.
Извадете и поръсете с натрошен тортила чипс. Запечете за още 5 минути.
Пикантните пълнени чушки по мексикански са готови.