Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пикантни пълнени чушки по мексикански

Пикантни пълнени чушки по мексикански

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пикантни пълнени чушки по мексикански
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Истинският чревоугодник никога не би изял само една пълнена чушка"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр. големи
  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • подправка за фахитас - 1 пакетче (съдържа захар, сушени зеленчуци - лук, чесън, люто чили, джинджифил, кимион)
  • чедър - 70 г или кашкавал
  • тортила чипс - 1 шепа лют
  • зехтин - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно, а доматите на кубчета. Загрейте зехтина и запържете леко лука.

Добавете каймата и чесъна, гответе докато стане на трохи и промени цвета си (около 10 минути).

Добавете нарязаните домати и пикантната подправка. Пържете още около 5 минути.

Отстранете от котлона и оставете да се охлади. Настържете чедъра или кашкавала.

Добавете по-голямата част, като оставите малко за поръсване отгоре.

Срежете чушките през средата и почистете семките. Напълнете ги с плънка и подредете в тава за печене.

Поръсете пълнените чушки отгоре с чедър или кашкавал. Запечете във фурната за 25 минути на 180 градуса в загрята фурна.

Извадете и поръсете с натрошен тортила чипс. Запечете за още 5 минути.

Пикантните пълнени чушки по мексикански са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: