Начин на приготвяне
Чушките /може и от буркан/ се измиват, отстраняват се внимателно капачетата с дръжките и се почистват от семената.
В купичка се намачква крема сиренето, добавят се сол, черен пипер и зехтин на вкус, пресованите скилидки чесън, нарязаните на ситно листа босилек и се разбърква до хомогенизиране на сместа.
С помощта на малка лъжичка чушките се пълнят със сместа, като с пръсти се притиска, за да е плътен пълнежът.
Пълнените чушлета се нареждат в подходящ съд с пълнежа нагоре и се заливат с дресинг, приготвен от равни количества ябълков оцет и зехтин, сол на вкус и наситнените листа магданоз.
Хапките се покриват и се прибират в хладилник за няколко часа или цяла нощ.
Пикантните хапки от пълнени чушки са много вкусни.