Начин на приготвяне
Измиваме чушките и ги подсушаваме. С остър нож изрязваме горната част по дължината на чушката.
Почистваме внимателно семената, като запазваме дръжките. Изрязаната част от зеленчука използваме като капачета.
За плънката разбиваме добре яйцата и настъргваме на едро ренде сиренето и кашкавала. Подправяме със зелените подправки, прибавяме маслото, което е със стайна температура.
Филето нарязваме на ситни кубчета. Запазваме 1/3 от него нарязана на тънки пръчици, които декорираме преплетени върху пълнежа.
С готовата смес пълним полегналите червени чушки и поставяме капачето. Поставяме ги в тава с малко гореща вода и печем в предварително загрята фурна до готовност.
Преди поднасяне премахваме люспата. Този път ги сервирах върху катма и гарнирах със сезонни зеленчуци.