Начин на приготвяне
В 100 мл хладка вода се натрошава маята със захарта и оставяме да бухне. Сипва се в брашното, добавяме яйцата, сол, олио и с вилица се разбърква на каша, когато вече не може, се замесва средно меко тесто.
Оставя се да втаса 30 минути покрито с кърпа. Разделя се на 5 топки, като едната е малко по-голяма.
Голямата се разточва на правоъгълник, намазва се с олио и поръсваме натрошено сирене. Навива се руло и нарязваме на парченца. Нареждат се върху хартия за печене, едно легнало, едно с разреза нагоре.
Останалите три се разточват на кръгли кори, намазват се с олио без последната и наредени една върху друга се режат на 8 триъгълника. В средата се прави разрез, връхчето се промушва веднъж и се изтегля да се оформят листенца, като краищата се събират и нареждаме в тавата.
В средата поставяме последното парче, оформено на плоска топка. Оставя се за 10 минути, сега е топло и бързо бухва, намазва се с разбити жълтъци с 1 с. л. олио и малко вода, поръсваме със семена.
Печем в загрята фурна 170 градуса около 25 минути. През това време се замесва тесто за декорация от продуктите.
Разточва се, изрязваме цветенца, листенца. Изважда се питката и формите, намазани с малко вода, се залепват в средата. Връща се във фурната за 10 минути. Изважда се намазваме с масло.