Начин на приготвяне
Наситняваме кромида и моркова и запържваме в предварително загряното олио в подходяща тенджера. Добавяме каймата. Запържваме и добавяме червеното вино, което неутрализира миризмата на каймата и придава приятен аромат.
Зелката, предварително нарязана, я добавяме постепенно, на части. Всички знаем, че зелето пуска сокове, но въпреки това добавяме малко гореща вода. За финал добавяме сол, черен и червен пипер, дафинов лист.
Когато ястието е почти готово, слагаме и пресования чесън и ситно нарязан магданоз. По желание се добавя щипка ким.
Внимание! Ако искате да добавите ким, не слагайте дафинов лист и редуцирайте чесъна. Иначе рискувате да комбинирате три силни аромата, което ще ви изиграе лоша шега.
Варим до готовност.
Рецептата може да се направи и без кайма! Тогава не се слага червеното вино.