Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Прясно зеле с кайма на фурна

Прясно зеле с кайма на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Прясно зеле с кайма на фурна
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Хубаво си е зелето, ама като му се сложи каймичка, някак по-вкусно става, нали?"

Необходими Продукти

  • зеле - около 1.5 - 2 кг
  • кайма - 500 г (смес)
  • домат - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л. равна
  • ориз - 100 г
  • олио - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се почиства, измива и нарязва на тънки ивички. Задушава се с малко мазнина и сол директно в тавата. Като омекне, се прибавя каймата, леко разбита с малко водичка, обелените и настъргани на ренде домати, черния, червен пипер, чубрицата и кимиона. Разбърква се добре и се слага в загрята фурна.

При необходимост долейте малко вода в тавата, за да може зелето да омекне напълно.

След около час някъде проверете и добавете изчистения, измит и отцеден ориз. Добавете накълцания магданоз и разбъркайте.

Върнете обратно във фурната и печете до готовност.

Сервирайте ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря ти много за рецептата
04.10.2023 13:56