Начин на приготвяне
В подходящ съд се поставят къпините, посипани със захарта и водата на котлона. Варим, докато се разтопи захарта, и снемаме от огъня.
Желатинът се приготвя по указание, после се загрява и щом леко се охлади, сипваме при къпиновата смес. Разбърква се добре и леко охладен сипваме в две стъклени чаши по равно.
Оставяме да стегне в хладилника, за по-бързо във фризер.
Киселото мляко се разбърква с мед и овесени ядки. Лененото семе се смила в мелничка за кафе и добавяме в млечната смес. Разбърква се и оставяме на хладно овесените ядки да омекнат.
Кивито се обелва и с вилица се намачква на каша, бананът се нарязва на малки кубчета. Смесва се бананът с киселото мляко и овесените ядки, разбърква се добре.
Върху желираните къпини поставяме половината смес от кивито, отгоре с лъжица се разпределя млечната смес. Гарнираме десерта с парче киви, къпинка и клонка розмарин за разкош. Поръсваме щипка овесени ядки и поднасяме десерта.
Вкусно, здравословно и пълно с витамини!