Какаови бисквити със сусамов тахан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
02/07/2012
"Да ги чакаме да се охладят - абсурд, обикновено свършват още докато са топли-топли от фурната "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 297
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бисквити

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем.

Добавете яйцето и разбийте отново, след което добавете сусамовия тахан, бакпулвера/содата, ванилията.

Разтворете 1 с.л. какао в топличката вода и при непрекъснато разбиване добавете към сместа.

След това прибавете останалото какао и брашното, предварително пресято. Разбъркайте добре сместа и я сложете в камера за 10-15 минути.

След това с намазнени ръце оформяйте от нея малки топчета и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Сложете какаовите бисквити със сусамов тахан да се пекат в загряна на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.

Не ги препичайте, за да не станат прекалено сухи. Изчакайте бисквитите да се поохладят преди да ги отлепите от хартията.

Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки
31.25 лв.
Виж ››

С металния шприц в ръка никой няма да може да ви спре да сътворите най-красивата декорация за торти и сладки. Към шприца има различни приставки, събрани в удобна кутия. Един шприц - много възможности за украсяване!

Рейтинг

5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Vesi Blackitty
Vesi Blackitty
18.01.2019 23:05
Ако се изрежат формички от тестото, при печене ще запазят ли формата си?
0
0
Росица Петрова
Не
0
0
Росица Петрова
Страхотни хрупкави бисквити. Мога да препоръчам само да се редят на голямо разстояние една от друга, за да се избегне слепване.
0
0
Ангелина
Ангелина
17.01.2014 21:53
Много благодаря за страхотната рецепта - бисквитките станаха невероятни.
1
0