Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Какаови бисквити със сусамов тахан

Какаови бисквити със сусамов тахан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Какаови бисквити със сусамов тахан2 / 6
02/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Да ги чакаме да се охладят - абсурд, обикновено свършват още докато са топли-топли от фурната"

Необходими Продукти

  • масло - 70 г размекнато
  • захар - 1 ч.ч. кафява
  • яйца - 1 брой, голямо
  • тахан - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче или 1 ч.л. сода
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • вода - 40 - 50 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • брашно - 1 и 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем.

Добавете яйцето и разбийте отново, след което добавете сусамовия тахан, бакпулвера/содата, ванилията.

Разтворете 1 с.л. какао в топличката вода и при непрекъснато разбиване добавете към сместа.

След това прибавете останалото какао и брашното, предварително пресято. Разбъркайте добре сместа и я сложете в камера за 10-15 минути.

След това с намазнени ръце оформяйте от нея малки топчета и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Сложете какаовите бисквити със сусамов тахан да се пекат в загряна на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.

Не ги препичайте, за да не станат прекалено сухи. Изчакайте бисквитите да се поохладят преди да ги отлепите от хартията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vesi Blackitty
Vesi Blackitty
Ако се изрежат формички от тестото, при печене ще запазят ли формата си?
18.01.2019 23:05
1
Покажи всички подкоментари
Росица Петрова
Росица Петрова
Страхотни хрупкави бисквити. Мога да препоръчам само да се редят на голямо разстояние една от друга, за да се избегне слепване.
17.07.2018 11:30
Ангелина
Ангелина
Много благодаря за страхотната рецепта - бисквитките станаха невероятни.
17.01.2014 21:53
1
Пролетка
Пролетка
Неможе ли сусамовия тахан да се замени с нещо друго
23.03.2013 20:46
1
Михаела
Михаела
Здравейте, рецептата е много точна! :) Тези бисквити са просто невероятно вкусни! Приготвих ги с голямо желание!:) Грешката ми беше,че направих много големи топчета и ги сплесках да добият формата на бисквита. Трябваше да направя по-малки топченца,защото се надуха доста. Но и така са адски вкусни! Препоръчвам тази рецепта...при това ГОРЕЩО!:)
23.03.2013 16:23
1
краси
краси
Изключително вкусни - наподобяват меденки, ореховки или нещо подобно, но вкусът от сусамовият тахан е невероятен и несравним. Могат да се сляпят 2х2 с мармалад или сладко по избор. На следващият ден омекват и съхранявани в кутия могат да останат за по-дълго време.
22.01.2013 14:40
1
хари
хари
според мен трябва да престоят повече време във фризер, тъй като тестото е доста лепкаво
18.01.2013 07:16
1