Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Патладжани с кайма на фурна

Патладжани с кайма на фурна

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528522331k2
Патладжани с кайма на фурна
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 2
01/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • кайма - 1/2 кг смес
  • олио
  • сол
  • лук - 1 глава
  • чесън - на вкус
  • гауда - за покриване отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязват се патладжаните на две надълго. Издълбава се вътрешността, като се оставя месо. Нарязва се издълбаната вътрешност.

Посоляват се лодките и надробените патладжани. Изчаква се да се отдели горчивината.

Лодките се изстискват и измиват, а надробените само се изстискват.

В тиган се изпържват лукът, чесънът и патладжаните. Каймата се размива с малко вода и се добавя в тигана да се запържи и тя.

Лодките се слагат в тава с малко вода да омекнат. Изваждат се и се пълнят със сместа.

Слагат се във фурната да се запекат.

Изваждат се и им се добавя нарязаната Гауда. Слага се да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: