Начин на приготвяне
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.
Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, я върху тях и останалата кайма. Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.
Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни запеканки с кайма или нашите класически рула с кайма.
Коментари
60 минути само за готвенето???
Толкова продукти и само 3 порции???
Забъркваш кюфтета,слагаш гарнитурата вътре, опитваш се да направиш нещо между руло и мусака че даже и го гратенираш?
Може ли някой да познае какво ще стане с ястие залято с яйца което се пече 1 час във фурна?
По какъв критерий някой е нарегъл тази кулинарна чалга "специалитет"?
Супер се получи. Аз сложих само 1 яйце и съвсем мъничко кашкавал, но и така стана разкошен специалитет!
Благодаря за рецептата!