Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Леща с кайма на фурна

Леща с кайма на фурна

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5335k1k3k3
Леща с кайма на фурна
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
12/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Какво се получава, когато към лещата добавим кайма и пъхнем всичко това във фурната - пригответе си рецептата и ще разберете"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 червена
  • печурки - 150 г
  • кайма - 300 г
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио
  • чесън - 1/2 скилидки
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се обелва и измива. Нарязва се на малки кубчета.

Двата вида чушки се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Печурките се измиват добре. Режат се през средата и всяка половина се реже на филийки.

Лещата се измива и слага в тенджера. Сипва се вода, която да покрива лещата, и малко повече. Оставя се да ври до омекване.

Добавят се подготвените зеленчуци, да се задушат.

В тава се сипва малко от бульона на лещата. Добавя се каймата и се размива.

Добавят се лещата и зеленчуците, като се поизцеждат.

Чесънът се обелва. Нарязва се на филийки и се добавя. Добавя се червеният пипер и повечко олио. Поръсва се с черен пипер и чубрица. Овкусява се със сол. Всичко се разбърква добре.

Разпределя се в тавата.

Доматите се измиват и нарязват на кръгли филии. Нареждат се върху лещата.

Пече се около 40 минути на 200 градуса.

Ммм... лещата с кайма на фурна мирише вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: