Начин на приготвяне
Морковът се обелва и измива. Нарязва се на малки кубчета.
Двата вида чушки се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Печурките се измиват добре. Режат се през средата и всяка половина се реже на филийки.
Лещата се измива и слага в тенджера. Сипва се вода, която да покрива лещата, и малко повече. Оставя се да ври до омекване.
Добавят се подготвените зеленчуци, да се задушат.
В тава се сипва малко от бульона на лещата. Добавя се каймата и се размива.
Добавят се лещата и зеленчуците, като се поизцеждат.
Чесънът се обелва. Нарязва се на филийки и се добавя. Добавя се червеният пипер и повечко олио. Поръсва се с черен пипер и чубрица. Овкусява се със сол. Всичко се разбърква добре.
Разпределя се в тавата.
Доматите се измиват и нарязват на кръгли филии. Нареждат се върху лещата.
Пече се около 40 минути на 200 градуса.
Ммм... лещата с кайма на фурна мирише вкусно.