Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета със сос от боровинки и къпини

Пилешки дробчета със сос от боровинки и къпини

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Пилешки дробчета със сос от боровинки и къпини
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • горски плодове - боровинки, къпини
  • балсамов оцет - 50 мл
  • хималайска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме дробчетата. Оставяме за половин час в съд с вода и сода.

Накълцваме лука и чесъна на ситно. Запържваме до златисто и добавяме дробчетата. Овкусяваме със сол и черен пипер. Пържим докато покафенеят и добият загар.

В незалепващ съд изсипваме измитите и намачкани горски плодове. Добавяме балсамов оцет и на бавен огън изчакваме да изврат като разбъркваме периодично.

Сервираме в чинии дробчетата и заливаме с плодовия дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: