Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с доматен сос

Пилешки дробчета с доматен сос

Пилешки дробчета с доматен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За тези от вас, които обичат пилешки дробчета предлагаме една прясно приготвена и тествана рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 700 г
  • брашно - 1 ч.ч. за овалване
  • олио - 200 мл за пържене
  • доматен сос - 1 консерва
  • домати - 400 г
  • лук - 2 бр.
  • чушки - 3 бр. зелени пиперки
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланшираме пилешките дробчета в гореща подсолена вода.

Отцеждат се и се подсушават.

Овалваме ги в брашно, пържим в горещо олио, след което ги изваждаме върху кухненска хартия.

Приготвя се сосът. Загрява се олио, запържва се нарязан ситно лук, чушки.

Сипва се малко вода, да се задушат. Добавяме доматите, захарта, солта и черния пипер.

Къкри на тих огън, докато се изпари течността. Сипваме в чиния от соса. Отгоре подреждаме пилешките дробчета и ги поднасяме, поръсени с магданоз. Много са вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
на мен ми харесва рецептата ти
28.02.2016 18:49
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря за коментарите ,другия път ще синхронизирам приготвянето на соса ха ха - никнай ние не сме професионалисти а любители готвачи ,пишете по разбираеми коментари откъде да знам как се прав това ????
28.02.2016 18:44
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
много хубава рецепта аз добавям и гъби при дробчетата , защото ги обичам :))
28.02.2016 17:36
никнай
никнай
Добра рецепта.
Трябва само да синхронизираш приготвянето на соса и пърженето на дробчетата за да можеш да ги поднесеш и двете с еднаква температура.
08.02.2016 21:11