Начин на приготвяне
Бланшираме пилешките дробчета в гореща подсолена вода.
Отцеждат се и се подсушават.
Овалваме ги в брашно, пържим в горещо олио, след което ги изваждаме върху кухненска хартия.
Приготвя се сосът. Загрява се олио, запържва се нарязан ситно лук, чушки.
Сипва се малко вода, да се задушат. Добавяме доматите, захарта, солта и черния пипер.
Къкри на тих огън, докато се изпари течността. Сипваме в чиния от соса. Отгоре подреждаме пилешките дробчета и ги поднасяме, поръсени с магданоз. Много са вкусни!
Коментари
Трябва само да синхронизираш приготвянето на соса и пърженето на дробчетата за да можеш да ги поднесеш и двете с еднаква температура.