Начин на приготвяне
Първо приготвяме заливката, като в топло прясно мляко се разбъркват течният шоколад и мекото масло. Оставяме да се охлади.
Приготвя се сиропът, като се смесва топло прясно мляко със захарта и течния шоколад. Разбърква се с телена бъркалка и оставяме настрани.
В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер до разтопяването ѝ. Добавят се олиото, киселото мляко, ванилията, какаото и отново се разбърква.
Последно прибавяме брашното с бакпулвера и нарязаните бадеми. С шпатула се разбърква на кексова смес.
Тестото се излива върху хартия за печене и печем в загрята фурна 180 градуса за 35 минути, проба с клечка да излезе суха.
Изважда се, хартията се сваля и сладкишът отново се връща в правоъгълната тавичка. Набожда се с дървено шишче и заливаме сиропа.
Изчаква се да попие и леко да се охлади. Заливаме с шоколадовата заливка и нарязваме на парчета. Преди сервиране се поръсва с бели кокосови стърготини и бадеми.
Колкото по-дълго стои в хладилника, толкова по-вкусен става фъчът!
Фъчът с бадеми и кокос е готов.