Пържена риба със заливка

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
81
258
88
119
1
28/12/2019
"Пържената цаца си е класика, но този път решихме да ви изненадаме с пържена цаца със специален сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 137
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количествата на продуктите определяте вие.

Може да се използва всякаква дребна риба, моята се оказа изключително дребна.

Почистваме я от главите и вътрешностите, измиваме, отцеждаме водата, овалваме в брашното и пържим.

В същото олио запържваме брашно, постепенно наливаме студена вода и непрекъснато бъркаме, за да се получи хомогенна смес до желаната гъстота.

Овкусяваме пържената риба със сол, лимонов сок, счукания чесън и заливаме цацата. Поръсваме с копър.

Пържената риба със заливка е готова.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар