Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена риба със заливка

Пържена риба със заливка

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Пържена риба със заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пържената цаца си е класика, но този път решихме да ви изненадаме с пържена цаца със специален сос"

Необходими Продукти

  • цаца - 1 кг
  • брашно - за овалване
  • за соса
  • брашно - 1 ½ к. ч.
  • сол
  • чесън
  • лимонов сок - или оцет
  • копър
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количествата на продуктите определяте вие.

Може да се използва всякаква дребна риба, моята се оказа изключително дребна.

Почистваме я от главите и вътрешностите, измиваме, отцеждаме водата, овалваме в брашното и пържим.

В същото олио запържваме брашно, постепенно наливаме студена вода и непрекъснато бъркаме, за да се получи хомогенна смес до желаната гъстота.

Овкусяваме пържената риба със сол, лимонов сок, счукания чесън и заливаме цацата. Поръсваме с копър.

Пържената риба със заливка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: