Нестандартна орехова торта

LydmilkaLydmilka
Новак
4
38
30/07/2017
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 940
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:

Разбиваме маслото със 150 г пудра захар, прибавяме брашното. Разбиваме 5 белтъка и 50 г пудра захар докато стане на сняг.

Към маслото, захарта и брашното прибавяме 1 лъжица орехи и 1 лъжица от снега. Така се редуват, докато се прибавят всички орехи и сняг.

Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Пече се в умерена фурна.

Приготвяне на крема:

Нишестето се разтваря в 100 мл студено мляко и се добавя при непрекъснато разбъркване към 600 мл врящо мляко, предварително подсладено. Прибавяме ванилиите.

Готовият блат срязваме на 2, едната част слагаме в правоъгълна тясна, но висока тава, изсипваме половината от крема, слагаме втората част от блата и заливаме с останалата част от крема.

Украса - по желание. Оставяме да стегне в хладилник за 1 час.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар