Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и добавете последователно млякото, олиото при непрекъснато разбиване.
Отделно пресейте брашното с бакпулвера и ванилията и бъркайки, добавете към яйчената смес. Бъркайте, докато всичко се хомогенизира.
Разделете сместа на две равни части и към едната разбъркайте разтопения шоколад или какао.
Намазнете и набрашнете кръгла форма. Сипете 3-4 с.л. от светлата смес в центъра на формата.
След това отгоре сипете 3-4 с.л. от тъмната смес в средата на бялата. Продължете така до изчерпване на количествата.
Сложете кекса Зебра да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, като накрая проверите готовността с клечка за зъби.
Коментари