Начин на приготвяне
Разбийте добре яйцата със захарта. В отделна купичка разбъркайте киселото мляко със содата, докато шупне.
Ако ползвате по-гъсто мляко, прибавете и малко вода. Смесете всичко и започнете да добавяте по малко от вече пресятото брашно. След това сложете и 4 с.л. олио.
Разбъркайте хубаво сместа и я разделете на 2 равни части. В едната половина прибавете какаото, нес кафето и още 1 с.л. олио, а в другата част само кокосовите стърготини.
В намазнена тава започнете да изсипвате с помощта на черпак първо от бялата смес по средата на тавата. В центъра на бялата смес изсипете 1 черпак и от какаовата смес и така до привършване.
По желание може да направите и други шарки на повърхността на кекса с помощта на клечка за зъби или дървено шишче. Изпечете го в предварително загрята фурна до готовност.
Коментари