Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс Зебра с шоколадова заливка

Кекс Зебра с шоколадова заливка

Габриела ЦулинГабриела Цулин
Чирак
5336168110
Кекс Зебра с шоколадова заливка
Снимка: Габриела Цулин
1 / 3
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Истинско кулинарно съвършенство е този шоколадов кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кокосова захар - 160 г био
  • олио - 100 мл слънчогледово
  • бакпулвер - 10 г
  • кисело мляко - 100 г
  • брашно - 300 г бяло, смляно в каменна мелница
  • какао - 30 г натурално /22% масленост/
  • за отгоре
  • лешников крем - с какао и кокос
  • филирани бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с кокосовата захар до образуване на пухкава смес.

Сложете бакпулвера в чашата с кисело мляко и разбъркайте.

Добавете ги към разбитите яйца заедно с олиото.

Накрая прибавете пресятото брашно.

Разбийте на ниска степен с помощта на миксер.

След това разделете сместа на две части.

Към едната част добавете натуралното какао и разбъркайте до образуване на хомогенна смес.

Напълнете двете смеси в сладкарски пошове.

След това шприцовайте една линия от бялата смес в силиконова форма за кекс.

Ако използвате метална форма за кекс, преди да поставите смесите, я намажете с мазнина и поръсете с брашно.

След като шприцовате от бялата смес, върху нея шприцовайте от кафявата.

След това отново бяла, кафява и така, докато смесите свършат.

Печете сладкиша Зебра на средно ниво в загрята на 180 °C фурна за 35-40 минути.

Извадете шарения кекс от фурната и от формата и полейте с лешников крем.

Поръсете с филирани бадеми кекс Зебра с шоколадова заливка.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: