Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Питки Пъдпъдъче гнездо

Питки Пъдпъдъче гнездо

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Питки Пъдпъдъче гнездо
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Внесете настроение на трапезата с тези симпатични питчици!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл топло
  • газирана вода - 100 мл
  • брашно - 500 г
  • мая - 20 г прясна
  • още
  • сирене - 100 г
  • пъдпъдъчи яйца - 10 бр.
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От съставките за тестото замесвате меко тесто, което разделяте на 10 малки топки.

Завийте ги със стреч фолио и ги оставете така да престоят 20 минути. След което разтворете всяко топче на гнездо, напълнете гнездото с настъргано сирене, поставете малко кубче масло и чукнете по едно яйчице в него.

Подредете гнездата в тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Щом добият златист цвят и яйцето се изпече, малките питки са готови. Извадете, намажете ги с масло и сервирайте.

Питките Пъдпъдъче гнездо са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: