Начин на приготвяне
В голяма дълбока купа сипваме пълнозърнестото брашно.
В отделен съд разбъркваме изварата с 1/3 от солта (1/2 ч.л.) и я добавяме към брашното. След това към тях прибавяме семената - слънчогледовото семе, маковото семе и сусама.
За да стане пухкаво тесто, добавяме содата за хляб и я активираме с ябълковия оцет. Подправяме с хималайската сол, шарената сол, сушения джоджен чубрица и босилек. Разбъркваме всичко заедно равномерно.
Постепенно добавяме водата, като замесваме хубаво тесто - нито сухо, нито мокро. Месим продължително време, за да стане еластично.
Разделяме тестото на две еднакви части, всяка една - на още две части, а следващите - на по три части. Получават се около 24 малки питчици.
Намазваме с шарлан плоска тава и подреждаме 12 от тях, разположени на шах мат с разстояние помежду им. Намазваме ги и отгоре с шарлан.
Печем пълнозърнестите хлебчета на 200 градуса, като първите 10 минути фурната трябва да е пусната и отгоре и отдолу, и още 25 минути - само отгоре да пече.
Прекрасни ароматни и пухкави мини питки с извара!
Чудно Вкусно!