Пържен ориз с грах и лук

Francisco Francisco
Новак
129
Пържен ориз с грах и лук1 / 2
15/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Ще опитате ли да го направите като китайците - вкусно и само за 5 минути?"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 гр. дълъг
  • лук - 5 глави
  • грах - 250 гр. (консерва)
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Оризът се изплаква в дълбока тенджера и се слага да заври в 1 л. неподсолена вода.

2. След като започне да завира, огънят се намалява до минимум и се оставя да къкри докато омекне като се разбърква от време на време за да не се получава слепване.

3. В метален гевгир, оризът се изплаква със студена вода и се оставя да се отцеди.

4. В дълбока тенджера с вече нагорещената мазнина, равномерно се поръсва солта и се прибавя нарязаният на полумесеци лук заедно с граха, като се разбърква докато лукът омекне. Ако сте почитатели на пикантната кухня, можете да сложите малко къри.

5. Добавя се ориза и се разбърква добре по време на пърженето. Пържи се 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: