Начин на приготвяне
Пилешкото филе се разделя на две и от всяка половина се оформят общо две по-малки пеперуди. Покриват се с фолио и се дооформят с чук за месо. Не трябва да са прекалено тънки! Овкусяват се съвсем леко с черен пипер и сол. Овалват се в нишестето.
Следва да се подготви панировката.
Разбиват се двете яйца, прибавят се накълцаните на ситно магданозени листенца, настърганият пармезан и щипка сол. Разбъркваме добре. Потапяме филетата в сместа и пържим на умерено силен огън до 90% готовност.
В тиган слагаме малко от мазнината, в която са пържени филетата, и намачканите скилидки чесън. Добавя се маслото, бялото вино, сока от половинка лимон, мед, черен пипер, сол и малко вода. Оставяме соса да поври и сгъстяваме леко със разбитото с малко вода нишесте.
Пускаме полуизпържените филета във соса за около 2-3 минути до цялостната им готовност.
Ястието се сервира горещо, гарнирано със задушен ориз (може да ползвате и друга топла гарнитура по ваш вкус), сос и магданоз.