Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Плодов мус с извара

Плодов мус с извара

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Плодов мус с извара1 / 2
09/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4-6 бр.
"Идеалният плодов мус е ... ами този, опитайте и ще се съгласите с нас"

Необходими Продукти

  • плодове - 200 г ягоди, кайсии, малини или др. плод по избор + 200 г нарязани + малко за украса
  • извара - 125 г
  • сирене - 125 г крема
  • кафява захар - 4 с.л.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л. гъсто
  • бисквити - обикновени, смлени на трохи
  • канела - 3 щипки
  • какао - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените 200 г плодове нарежете при нужда и ги намачкайте. Останалите 200 г нарежете на ситни парченца.

Разбийте заедно киселото мляко, изварата и крема сиренето, като по желание може да долеете и малко прясно мляко.

Сипете захарта и намачканите плодове, без тези за украсата. Смелете или блендирайте сместа, за да се получи напълно гладък крем.

Пригответе си десертни чашки и по дъното им поръсете пласт от смлени бисквити, разбъркани с малко канела и какао.

Отгоре разпределете малко от млечно плодовия крем, нарязани плодове, поръсете с малко бисквити и отново плодов мус с извара.

Украсете с плодове, поръсете с малко какао и сложете плодовия мус с извара за 2-3 часа в хладилник преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: