Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Пестил»Плодов локум от сливи

Плодов локум от сливи

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Плодов локум от сливи
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
10/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
210 мин.
Порции
5
"Кулинарно предизвикателство - кой пръв ще приготви домашен локум от сливи и ще се похвали"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 10 кг
  • захар - 5 кг
  • орехи - 1 кг
  • олио
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре сливите като изваждаме костилките. В подходящ съд ги задушаваме до омекване, след което ги претриваме през сито.

Полученото пюре го смесваме със захарта и го варим до сгъстяване.

Малко преди да го снемем от огъня прибавяме орехите. Сместа се разстила на пласт с дебелина 2-2.5см върху хартия, намазана с олио и поставена на дъска.

Сушим на слънце или в сушилня. След като се е изсушило го нарязваме на еднакви фигури които се овалват в пудра захар.

Така готовите локуми ги нареждаме в кутии, като редовете се отделят с хартия. Съхраняваме ги на сухо и проветриво място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: