Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Плодов пай с лайм, сливи и нектарини

Плодов пай с лайм, сливи и нектарини

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Плодов пай с лайм, сливи и нектарини
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
29/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Днес ви предлагам да приготвоте много бърз лимонов пай с плодове, за който ще са ви необходими не повече от 10 минути, за да го забъркате."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 130 г
  • ванилова захар - 10 г
  • олио - 100 мл
  • лайм - 50 мл (сок и кора)
  • прясно мляко - 80 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • кокосово брашно - 20 г
  • шоколад - 50 г на капки
  • нектарини - 1/2 бр.
  • сини сливи - 5 бр.
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви предлагам да приготвите много бърз лимонов пай, за който ще са ви необходими не повече от 10 минути, за да го забъркате.

Настържете на фино ренде кората на лайма и изцедете сока му.

Разбийте 2 яйца със захарта и ваниловата захар.

Прибавете олиото, сока и кората от лайма, прясното мляко и брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте.

Добавете шоколадовите капки.

Намажете форма за пай с диаметър 26 см с малко масло и изсипете кейковата смес.

Отгоре наредете плодовете, предварително нарязани на ивици.

Поръсете с още малко шоколадови капки и сложете сладкиша да се пече в загрята на 170 градуса фурна за приблизително 30 минути.

За готовност проверете с дървено шишче.

След изпичане оставете плодовия сладкиш да се охлади и ако желаете го поръсете с пудра захар.

Плодовият пай с лайм, сливи и нектарини е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: