Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Тиквени лодки с яйце и сирене

Тиквени лодки с яйце и сирене

Mimi Danielle KalcheffMimi Danielle Kalcheff
Новак
97717
Тиквени лодки с яйце и сирене
Снимка: Mimi Danielle Kalcheff
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусни тиквени лодки с ароматна плънка си търсят компания за обяд, за предпочитане е да носи вино"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • маслинки - 5 бр.
  • червен лук - 1 малка глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • сирене - 100 г
  • домат - 1 малък
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разрязвате тиквичките на две.

2. Издълбавате с лъжица вътрешността им и я слагате в тиган.

3.Нарязвате лука на ситно заедно с маслините ги слагате в тигана.

4. Обелвате доматчето и го слагате в тигана също.

5. Добавяте 1 с.л. зехтин към сместа заедно с подправките.

6. Като тиквичките променят леко цвета си и са леко сготвени, спирате контлона и дърпате тигана настрана.

7. Запичате лодките на фурна, като ги овкусите предварително с малко сол, черен и червен пипер.

8. След като извадите лодките, ги пълните със сместа от тигана.

9. Чуквате едно яйце върху напълнените вече лодки и печете за около 20 минути.

10. Поднесете пълнените тиквички леко охладени и поръсете с малко чубричка.

Тиквените лодки с яйце и сирене са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: