Начин на приготвяне
1. Разрязвате тиквичките на две.
2. Издълбавате с лъжица вътрешността им и я слагате в тиган.
3.Нарязвате лука на ситно заедно с маслините ги слагате в тигана.
4. Обелвате доматчето и го слагате в тигана също.
5. Добавяте 1 с.л. зехтин към сместа заедно с подправките.
6. Като тиквичките променят леко цвета си и са леко сготвени, спирате контлона и дърпате тигана настрана.
7. Запичате лодките на фурна, като ги овкусите предварително с малко сол, черен и червен пипер.
8. След като извадите лодките, ги пълните със сместа от тигана.
9. Чуквате едно яйце върху напълнените вече лодки и печете за около 20 минути.
10. Поднесете пълнените тиквички леко охладени и поръсете с малко чубричка.
Тиквените лодки с яйце и сирене са много вкусни.