Рулца от червени чушки

Рулца от червени чушки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Апетитни и лесни рулца с чушки, които може да поднесете и като основно, и като предястие Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 5 бр.
  • кренвирш - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • яйце - 1 бр.
  • сол
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семената, печем в чушкопек или на скара.

Задушват се и обелени се оставят да се отцедят. С нож се реже връхчето и от единия край да стане като разтворена книга и поръсваме с малко сол.

Кренвиршът и кашкавалът се нарязват на дълги пръчици. Върху чушката се поставя пръчица от кашкавал и кренвирш и се навива на рулце, като ако е възможно, краищата леко се прегъват навътре.

Разбива се яйцето с щипка сол, брашното в чиния. Рулцата се топят първо в брашно, после в яйце и пържим в загрято олио от двете страни.

Тези чушки бюрек са страхотно предястие.'

Рулцата от червени чушки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: