Пържен барбун

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Царската риба ще намери място не само на царската трапеза, но и на вашата"

Необходими Продукти

  • барбун - 5 - 6 бр. (царската риба)
  • сол - на върха на кафена лъжичка
  • черен пипер - щипка
  • брашно - за овалване
  • олио - 150 г за пържене
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата е покрита с люспи, които се махат, изкормва се, измива и отцежда от водата. Посолявам я леко, ръсвам и щипка черен пипер.

Овалвам в брашно и пържа в умерено загрята мазнина до порозовяване.

Изваждам рибата върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Поднасям с лимон.

Бялото месо на барбуна е с дискретен морски сладък аромат и леко сладникав вкус. Принципно се приготвя печен на скара, но и пържен е много вкусен.

Може да комбинирате с домати, чушки, чесън, гъби.

В случай че решите да го печете на скарата, може да да го мариновате със смес от сок от лимон и портокал, щипка естрагон и сол за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: