Начин на приготвяне
Започнете с плънката, като разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете ванилията, олиото на струя при непрекъснато бъркане, до усвояването му.
В намазана с олио правоъгълна тава, поставете един изпънат лист от корите и поръсете 3 с.л. от плънката.
Сгънете 5 листа от корите на хармоника един по един и ги наредете един до друг, полейте хармониката с половината плънка. Сгънете още 5 листа на ветрило и отново подредете един до друг, полейте с останалата плънка. като си оставите 3 с.л. за намазване.
Завършете с изпънат лист баницата, намажете с отделената плънка без да натискате, за да остане пухкава.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до желания от вас загар за около 30 минути. Извадете готовата баница и оставете да се охлади напълно.
Докато баницата се пече, направете си сиропа от продуктите за него, като изстискате сока на лимона, а кората настържете на ренде. Пет минути след като заври, отнемете от огъня, оставете да се охлади напълно.
Нарежете студената сладка баница на 12 квадрата и я залейте със студения сироп, завийте тавата със стреч фолио и я поставете в хладилника да престои 4 часа.
Сиропираната баница с готови кори е много вкусна.
Прочети също как се прави заливка за баница или опитай нашата баница с ябълки.
Коментари