Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
929
3
10/08/2017
"Страхотна комбинация от вкусове и аромати - тази палачинка трябва да се опита "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 687
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер.

Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага, добавете още брашно или мляко.

В подмазан тиган изпичам от двете страни палачинките до леко порозовяване.

За плънката настъргвам на едро ренде сварените яйца и половината кашкавал, нарязаната на ситно печена чушка, натрошеното саламурено сирене. Разбърквам и добавям топеното сирене, фета сирене, готварската сметана и черния пипер.

С тази плънка пълня всяка палачинка, като загъвам и краищата, за да не излезе при печенето.

Нареждам палачинките в подмазана тавичка, поръсвам с останалото количество кашкавал и маслото на парченца.

Пека за най-много 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна. Спаначените палачинки са вкусни както топли, така и студени.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар