Начин на приготвяне
Нарязваме картофите на филийки. Слагаме ги в плик или дълбока купа, поръсваме ги обилно с черен пипер и сол и разбъркваме хубаво, за да могат всчки картофи да бъдат оваляни.
Взимаме тавичката, в която ще печем (правоъгълна ). Слагаме на дъното на тавсичката един ред от картофите, покриваме ги с пушения свински врат. Нарязваме кашкавала на филийки и го слагаме и него.
Потваряме същата процедура и с втория ред, но когато сложим картофите, месото и кашкавала нарязваме и слагаме бекона и магданоза.
Покриваме с останалите картофи, настъргваме обилно с кашкавал. В друг съд сипвате сметаната и двете яйца и ги разбивате.
Изсипвате сместа върху картофената лазаня и слагате да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете около 40 мин до 1 час. Кашкавалът трябва да стане златисто-кафяв.