Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на едри кубчета картофите. Сварете ги за кратко в подсолена вода (но да не се разваряват).
Нарежете пушенето на кубчета и лук и гъбите на полумесеци. Запържете ги в олиото, когато изври течността от зеленчуците и остане само мазнината сипете брашното. Запържете го за кратко при непрекъснато бъркане.
Налейте 500 мил. вода и разбъркайте до получаването на гладък сос. Овкусете с кубчето бульон, сол и черен пипер.
Сложете гювеч във фурната и загрейте на 100 градуса (това се прави за да се темперира гювеча да не се спука).
Извадете топлия гювеч сипете в него отцедените картофи и соса с гъбите и пушенето. Отгоре счупете яйцата и поръсете с настърган кашкавал.
Върнете във фурната и печете на 200 градуса за 10-15 минути. После махнете капака и допечете до златист цвят на кашкавала.