Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с пушено свинско месо, спанак и извара

Лазаня с пушено свинско месо, спанак и извара

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Лазаня с пушено свинско месо, спанак и извара
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За корите
  • брашно - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • свинско месо - 250 г пушено
  • сирене - 250 г
  • извара - 100 г
  • кашкавал - 250 г
  • спанак - 200 г
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол
  • За бешамела
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 350 мл
  • сол
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от яйцата, брашното и солта. Покрийте го със свежо фолио и го оставете в хладилник за 30 мин.

Запържете за кратко в 3 с.л. зехтин пушеното месо (нарязано на слайсове) заедно с 2 скилидки накълцан чесън.

Задушете за 3-4 мин спанака в останалия зехтин заедно с другите скилидки чесън. Снемете от огъня и добавете щипка сол, изварата и 100 г настърган кашкавал.

Пригответе бешамела, като в касерола или друг съд разтопите маслото, добавите към него брашното и при непрекъснато разбъркване добавите на тънка струя прясното мляко.

Задръжте на огъня (като не спирате да бъркате), докато започне да се сгъстява леко. Овкусете със сол и индийско орехче.

Сложете от готовия Бешамел на дъното на тавичката, в която ще печете (моята беше 20/25 см)

Разделете тестото на четири части, а всяка от тях разточете на тънка правоъгълна кора.

Сложете едната кора в тавичката. Натрошете върху нея сиренето и залейте с част от Бешамела.

Отгоре сложете втората кора и разпределете спаначената смес. Отново залейте с Бешамел.

Сложете третата кора, а върху нея пушеното месо и отново Бешамел. Завършете лазанята със спанак с последната кора, залята с останалия Бешамел и поръсена с настърган кашкавал.

Печете вкусната лазаня в предварително загрята на 180°C фурна за 30-35 мин.

Лазанята с пушено свинско месо, спанак и извара е идеална за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: