Начин на приготвяне
Замесете тесто от яйцата, брашното и солта. Покрийте го със свежо фолио и го оставете в хладилник за 30 мин.
Запържете за кратко в 3 с.л. зехтин пушеното месо (нарязано на слайсове) заедно с 2 скилидки накълцан чесън.
Задушете за 3-4 мин спанака в останалия зехтин заедно с другите скилидки чесън. Снемете от огъня и добавете щипка сол, изварата и 100 г настърган кашкавал.
Пригответе бешамела, като в касерола или друг съд разтопите маслото, добавите към него брашното и при непрекъснато разбъркване добавите на тънка струя прясното мляко.
Задръжте на огъня (като не спирате да бъркате), докато започне да се сгъстява леко. Овкусете със сол и индийско орехче.
Сложете от готовия Бешамел на дъното на тавичката, в която ще печете (моята беше 20/25 см)
Разделете тестото на четири части, а всяка от тях разточете на тънка правоъгълна кора.
Сложете едната кора в тавичката. Натрошете върху нея сиренето и залейте с част от Бешамела.
Отгоре сложете втората кора и разпределете спаначената смес. Отново залейте с Бешамел.
Сложете третата кора, а върху нея пушеното месо и отново Бешамел. Завършете лазанята със спанак с последната кора, залята с останалия Бешамел и поръсена с настърган кашкавал.
Печете вкусната лазаня в предварително загрята на 180°C фурна за 30-35 мин.
Лазанята с пушено свинско месо, спанак и извара е идеална за обяд или вечеря.