Начин на приготвяне
Замразеното готово тесто за пици се оставя в хладилника, докато се размрази.
Беконът и шунката се нарязват на кубчета, маслините се обезкостяват и нарязват на кръгчета, чери доматите се режат на половинки или кръгчета според размера им. Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
Тавата, в която ще се пече пицата, се намазва със зехтин или олио и се поръсва с брашно.
С намаслени ръце се оформя от размразеното тесто пицата и се прехвърля в тавичката.
Доматеното пюре, две лъжици зехтин, ригана, босилека и щипка сол се разбъркват и със сместа се намазва пицата, като се оставят само ръбчетата непокрити.
Отгоре се разпределят равномерно бекон, шунка, маслини, чери домати, поръсва се със сол на вкус, щипка риган и босилек и най-отгоре се разпределя кашкавалът.
Пицата се поръсва с тънка струйка зехтин и се пече в предварително загрята на максимална степен фурна с включен вентилатор.
Изпича се до готовност. Времето за печене зависи от мощността на фурната, но обикновено е от 12 до 20 минути.
Добър апетит!