Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с готово тесто, шунка и кашкавал

Пица с готово тесто, шунка и кашкавал

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пица с готово тесто, шунка и кашкавал
Снимка: Зори
1 / 6
05/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Не е важно дали тестото е готово или сте го замесили сами - важното е каква плънка ще сложите, а тази е сочна и много вкусна"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 1 пакет (400 г) за пици Белла
  • доматено пюре - 6 - 7 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • риган - 2 - 3 щипки, сух
  • босилек - 2 - 3 щипки, сух
  • шунка - 150 г
  • бекон - 200 г пушен
  • маслини - 1 шепа черни
  • чери домати - 1 шепа
  • кашкавал - 150 г
  • брашно - за поръсване на тавата
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразеното готово тесто за пици се оставя в хладилника, докато се размрази.

Беконът и шунката се нарязват на кубчета, маслините се обезкостяват и нарязват на кръгчета, чери доматите се режат на половинки или кръгчета според размера им. Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

Тавата, в която ще се пече пицата, се намазва със зехтин или олио и се поръсва с брашно.

С намаслени ръце се оформя от размразеното тесто пицата и се прехвърля в тавичката.

Доматеното пюре, две лъжици зехтин, ригана, босилека и щипка сол се разбъркват и със сместа се намазва пицата, като се оставят само ръбчетата непокрити.

Отгоре се разпределят равномерно бекон, шунка, маслини, чери домати, поръсва се със сол на вкус, щипка риган и босилек и най-отгоре се разпределя кашкавалът.

Пицата се поръсва с тънка струйка зехтин и се пече в предварително загрята на максимална степен фурна с включен вентилатор.

Изпича се до готовност. Времето за печене зависи от мощността на фурната, но обикновено е от 12 до 20 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: