Начин на приготвяне
Изкарваме яйцата и прясното мляко на стайна температура. Разбиваме яйцата с миксера. Прибавяме олиото, захарта и солта към яйцата.
След като разбием всичко заедно, добавяме прясното мляко към сместа. Смесваме бялото и типовото брашно в съд и ги пресяваме двата вида, заедно с бакпулвера със сито.
Разбивайки с миксера прибавяме от брашното докато стане сместа за палачинките достатъчна на гъстота. Нагряваме си тигана /незалепващ/ на котлона и с черпак наливаме от кашата.
Ако е необходимо може да капвате по 1/2 ч.л олио в тигана докато ги печете, за да не залепват палачинките. Като изпечем от едната страна обръщаме от другата.
Слагаме всички палачинки в голяма чиния и ги похлупваме с друга, за да са меки. Мажем ги със сладко от смокини.
Да ви е сладко! Палачинките с 2 вида брашно са много вкусни.