Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Пухкави мини палачинки с два вида брашно

Пухкави мини палачинки с два вида брашно

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пухкави мини палачинки с два вида брашно
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Кой ще си хапне от пухкавите мини палачинки? - Да, ние със сигурност."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л. (царевично брашно)
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щ.
  • сладко от боровинки
  • сол - 1 щ.
  • олио - за пържене
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците.

В купа разбиваме жълтъците с част от пресятото брашно до гладка каша.

В отделен, задължително СУХ съд, разбиваме белтъците, като за целувчен крем, заедно с кафявата захар.

Разбитите на сняг белтъци добавяме към жълтъците. Накрая с постоянно разбъркване с дървена шпатула добавяме останалото брашно с щипката сода бикарбонат и сол. Бъркаме до хомогенност.

Веднага пържим американските палачинки докато е още пухкава сместа на средно слаб загрят котлон, в нагорещено олио в тиган.

Готовите палачинки мажем отгоре с малко масълце.

Поднасяме с боровинково сладко, а по желание поръсваме с пудра захар.

Да Ви е сладко с тези вкусни мини палачинки с два вида брашно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: