Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Малки питки с два вида брашно и сирене

Малки питки с два вида брашно и сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Малки питки с два вида брашно и сирене
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
26/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Малките питки са подходящи за всяко ястие, а може да ги хапнете и така, още докато са топли"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 2 ч.ч.
  • ръжено брашно - 2 ч.ч.
  • краве сирене - 400 г
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. В киселото мляко се слага содата, като се бърка, докато шупне добре, и се изсипва в брашното.

Сиренето се натрошава на парченца и се изсипва в брашното.

Разбърква се първо с лъжица, докато се захване сместа, след което се замесва средно меко тесто. Не се добавя допълнително брашно по време на месенето.

Пече се в тава за сладки, която се намазва с олиото.

Оформят се средни топчета, които се слагат в тавата. Не се чака да втасва тестото. Във всяка топка се прави дупчица, в която се слага парченце масло.

Печем нашите мини питки общо 30 мин. Като печем 15 мин. на 200 градуса на вентилатор или 180 градуса без вентилатор. И още 15 мин. на 150 градуса на вентилатор или 130 градуса без вентилатор.

Поднасяме готовите Малки питки с два вида брашно и сирене, докато са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: