Начин на приготвяне
Разтваряме маята в млякото заедно със захарта и изчакваме за кратко да се активира.
Пресяваме брашното, прибавяме солта, яйцата (без единия жълтък), олиото и млякото с маята.
Омесваме тесто, което покриваме, и оставяме да втаса на топло, докато удвои обема си.
Готовото тесто разделяме на две топки и от всяка разточваме правоъгълна кора с дебелина около 0.5 см, която се намазва с разтопеното масло и се поръсва с настъргания кашкавал и сирене.
Оставяме мъничко от кашкавала и сиренето, за да поръсим върху кашкавалките преди печене.
Тестото завиваме на руло и режем на охлювчета с големина около 2.5-3 см.
Смесваме жълтъка с киселото мляко и намазваме сиренките. Отгоре наръсваме с останалия кашкавал и сирене.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути.
Кашкавалените сиренки са готови.
Коментари