Кашкавалени сиренки

Кашкавалени сиренки
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Пухкави, засищащи и с невероятното ухание на кашкавал..."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г + още около 50 г. за доомесване
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр. (единият жълтък се оставя за намазване)
  • прясно мляко - 200 г
  • олио - 800 мл
  • масло - 50 г разтопено за намазване
  • кашкавал - 200 г + сирене, настъргани
  • кисело мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в млякото заедно със захарта и изчакваме за кратко да се активира.

Пресяваме брашното, прибавяме солта, яйцата (без единия жълтък), олиото и млякото с маята.

Омесваме тесто, което покриваме, и оставяме да втаса на топло, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделяме на две топки и от всяка разточваме правоъгълна кора с дебелина около 0.5 см, която се намазва с разтопеното масло и се поръсва с настъргания кашкавал и сирене.

Оставяме мъничко от кашкавала и сиренето, за да поръсим върху кашкавалките преди печене.

Тестото завиваме на руло и режем на охлювчета с големина около 2.5-3 см.

Смесваме жълтъка с киселото мляко и намазваме сиренките. Отгоре наръсваме с останалия кашкавал и сирене.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути.

Кашкавалените сиренки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
В бързината когато съм писала продуктите към рецептата съм направила грешка .Вместо 80мл олио съм написала 800 мл.Моля за извинение.Ако е възможно да се оправи от администратора .
11.09.2017 22:43
1