Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Шоколадов крем без яйца

Шоколадов крем без яйца

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Шоколадов крем без яйца1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Почерпете гостите си с вкусен шоколадов крем без яйца и те ще дойдат пак и пак, и пак"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • шоколад - 250 г течен
  • пудинг - 1 пакетче шоколадов
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - около 4 с.л. или на вкус
  • какао - 1 с.л. равна
  • есенция - 1 ампула ромова, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете пудинга според указанията на опаковката в малко мляко или вода и го добавете към сгорещеното в съд на котлона прясно мляко, подсладено със захар. Бъркайте, докато се сгъсти и оставете напълно да се охлади, покрито с прозрачно фолио.

Разбийте маслото на стайна температура, като лъжица по лъжица добавяте течния шоколад при непрекъснато разбиване. И двете съставки трябва да са със стайна температура. Добавете какаото за засилване на цвета и ромовата есенция по желание.

След това добавяйки по малко пудинг, разбийте крема. Може да разсипете Шоколадовия крем без яйца в чашки или да използвате като крем за торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

руми
руми
якое
14.12.2012 18:05